• Grinta

Webdesign Trends 2019

Bijgewerkt: 11 jul 2019

Het toepassen van de nieuwste trends op vlak van webdesign is noodzakelijk voor het succes van jouw website. Elk jaar veranderen er wel een aantal zaken zoals visuals, updates van algoritmes en best practices. Aan de ene kant voelt het volgen van de massa verkeerd - tenslotte, is creativiteit niet iets anders dan wat anderen doen? Voor deze manier van denken is de enige waarde om te weten wat trendy is weten wat je drijft. Je kunt natuurlijk niet het tegenovergestelde van een trend doen. Maar weten wat de trends zijn, maakt het gemakkelijker om subtiel commentaar te geven en / of kritiek te leveren.


Aan de andere kant is er het idee dat "creativiteit is om te weten hoe je je bronnen kunt verbergen"

Trends zijn dus geschiedenis in de maak.


In 2019 staat webdesign vooral in het teken van het leveren van gebruikerservaringen zoals een snelle website, mobiel design, eenvoudige maar in het oog springende ontwerpen en meeslepende video-achtergronden.


Een website die snel laadt

Mensen hebben tegenwoordig de neiging om ongeduldig te zijn op het internet. ,Als het gaat over online interactie heb je minder dan drie seconden de tijd, ze zullen zelf de site verlaten als het drie of meer seconden duurt om te laden!


Strak en eenvoudig design, unieke lettertypes

Hoe kan je een huisstijl of identiteit laten opvallen? Door gebruik te maken van een mooie typografie natuurlijk! Dit is trouwens één van de meest effectieve manieren (naast kleurgebruik) om als merk een herkenning op te bouwen.


Mobile First

Doordat websites meer en meer op mobiel bekeken worden is het logisch dat mobiel ontwerp een trend is geworden en waarschijnlijk nog voor lange tijd zo zal zijn. Mobile first gaat over het veranderen van de manier waarop websites fundamenteel worden ontworpen. Men begint met het ontwerpen van de website voor de mobiele gebruiker voordat er een versie wordt gemaakt voor desktop.


#webbies1 keer bekeken

Koningin Elisabethlaan 18 8000 Brugge

Tel: 0800-62 605

  • White LinkedIn Icon

© 2019 by Grinta Consultancy