• Grinta

Het professionele uithangbord: je website!

Bijgewerkt: 11 jul 2019

We kunnen er niet meer omheen, het internet is overal en wordt voor alles gebruikt.

Je eigen website is de basis van al je activiteiten en meest openbare visitekaartje!


Zorg dat je website de uitstraling heeft, die jouw bedrijf of praktijk verdient.

Besteed het webdesign en de teksten uit wanneer je de expertise zelf niet in huis hebt. Je hebt mensen nodig, die hun vak verstaan, zich goed verdiepen in jouw bedrijf, de mens(en) en producten/diensten erachter en deze vervolgens goed vertalen naar een website die voor jou werkt. Zij kunnen jouw suggesties beoordelen op relevantie en ze vervolgens vormgeven.

Een website is essentieel voor élk bedrijf, groot of klein.

Het eerste wat een website doet, is de bezoeker informatie geven. Wat zijn de diensten of producten van het bedrijf, wat zijn de openingsuren, wat is het adres? Als je snel kan opzoeken of de winkel effectief open is, kan dit een groot voordeel zijn. Indien je merkt dat klanten vaak dezelfde vragen stellen, kan je beter een pagina maken met de meest gestelde vragen (FAQ). Dit geeft je de kans om op de meest courante vragen te antwoorden en zo de kans op leads te vergroten.


Een website kan je een bepaalde credibiliteit (imago) geven.

Het is als het ware een weerspiegeling van je bedrijf, missie en visie, waarden en normen.

Door bijvoorbeeld reviews of foto’s van je werk kan de klant zich relateren en zich afvragen: “Is dit hetgeen waar ik naar op zoek ben?”. Hierdoor neemt de kans toe voor echte potentiële leads en kunnen deze productief opgevolgd worden.


Gevonden worden in google is zeer belangrijk.

Als je in zoekresultaten te vinden bent als één van de eerste, is de kans groter dat je er veel nieuwe klanten bij hebt dan wanneer je op pagina twee staat. We rijden niet meer rond om een bedrijf te zoeken, we geven in Google in wat we zoeken, en nog geen halve minuut later hebben we vaak al een keuze gemaakt. Als je een website hebt die goed bovenaan staat en de gebruiker aanspreekt, is de kans reëel dat dit een klant wordt.


#SEO #webbies

0 keer bekeken

Koningin Elisabethlaan 18 8000 Brugge

Tel: 0800-62 605

  • White LinkedIn Icon

© 2019 by Grinta Consultancy